کاشت ابرو
- صفحه اصلی
- کاشت ابرو
فهرست محتوا
کاشت ابرو یکی از پرطرفدارترین و مؤثرترین روشهایی است که به افراد کمک میکند که ابروهایی کاملا طبیعی و خوشفرم داشته باشند.
شاید اینطور به نظر برسد که این روش تنها روشی برای پرپشت و زیباترکردن ابروهای خانمها است؛ اما باید بدانید که با وجود اینکه خانمها نسبت به استفاده از آن علاقه بیشتری نشان میدهند، آقایان نیز ازجمله مشتریهای پر و پا قرص کاشت ابرو هستند. چراکه زیبایی زن و مرد نمیشناسد و همه افراد به داشتن ابروهایی زیبا و خوشفرم علاقه دارند.
کاشت ابرو چیست ؟
بسیاری از خانمها تصور میکنند که تاتو و هاشور بهترین روش برای پر کردن ابروها و فرم دهی به آنها است. این موضوع معمولا ناشی از عدم شناخت کافی از هریک از روشهای زیبایی و مزیتها و معایب آن است.
باید بدانید که این دو روش موقتی هستند و ظاهری طبیعی به ابروهای فرد نمیبخشند. رنگ تاتو و هاشور شیمیایی بوده و با موهای طبیعی ابرو تفاوت دارند. همچنین بعد از مدت کوتاهی باید برای تمدید آن اقدام شود. در هر بار تمدید نیز باید درد و زخمهای ناشی از آن را تحمل کرده و در نهایت نیز ممکن است به نتیجه دلخواه خود نرسید.
در مقابل این روشها کاشت ابرو یکی از روشهایی است که زیبایی را بهصورت دائمی به شما هدیه میدهد. در فرایند کاشت ابرو، موها از نواحی اطراف سر یا کنارههای گوش برداشته شده و در ناحیه ابرو کاشته می شوند. به همین دلیل نتیجهای کاملا نچرال و طبیعی خواهند داشت.
روشهای مختلف کاشت
روشهای مختلف کاشت ابرو تقریبا با روشهای کاشت مو یکسان است و میتوان آن را نوعی کاشت مو در ناحیه ابروها دانست. در این فرآیند علاوه بر موها، ارگانهای کوچک تولیدکننده مواد موردنیاز برای رشد تار موها نیز منتقل میشوند. همین موضوع است که باعث میشود نتایج کاشت ابرو برای همیشه باقی بمانند و ابروهایی طبیعی حتی بهتر از روز اول را به شما هدیه دهند. موهای کاشته شده کاملا شبیه به موهای طبیعی هستند و رشد میکنند؛ بنابراین شما نیاز به اصلاح و کوتاهی ابروها بعد از کاشت خواهید داشت.
روش کاشت نواری (FUT)
این روش یکی از روشهای قدیمی تر کاشت مو است که کاربرد بسیار زیادی دارد. البته این روش هنوز هم یکی از پرطرفدارترین روشها برای کاشت مو و ابرو است. ابروهای کاشته شده با این روش جلوهای طبیعی داشته و حالتی وز و شانهای پیدا نمی کنند. در این روش با وجود دقت بالای جراح، در نهایت رشد ابروها در جهت بسیار مناسب بوده و زاویه رشد موها با موهای طبیعی ابرو کاملا منطبق است.
در روش کاشت نواری یا FUT موها معمولا از پشت گوشها یا روی سر برداشته میشوند. در واقع برای برداشت موها یک برش نواری در قسمت موردنظر ایجاد شده و بعد از برداشت موها، برش ایجاد شده بخیه میخورد.
کاشت ابرو به روش FUT دقیقا مانند روش نواری در کاشت مو است. در این روش گرافت های برداشت شده با استفاده از سوزنهای مخصوص با دقت در ناحیه موردنظر کاشت میشوند تا جهت خواب ابروها و زاویه رشد موها با موهای طبیعی تفاوتی نداشته باشند.
ابروهای کاشته شده در این روش کاملا طبیعی هستند و به همین دلیل مانند ابروی طبیعی رشد میکنند. پس بعد از تثبیت نتایج کاشت میتوانید ابروهای خود را مثل قبل اصلاح کنید.
روش غیر جراحی (FUE)
یکی دیگر از روشهای کاشت ابرو، روش FUE یا برداشت غیرنواری و غیر جراحی است. این روش را میتوان هم برای خانمها و هم برای آقایان به کار گرفت و یکی از بی دردسرترین روشهای کاشت ابرو است.
در این روش تارهای مو از ناحیه پشت سر برداشته میشوند، چراکه در این ناحیه تراکم موها بیشتر است و به دلیل قطر کمتر، شباهت موها به موهای طبیعی ابرو نیز بسیار بیشتر خواهد بود. علاوه بر این ظرافت موها باعث میشود که ابروهای شما طبیعیتر شوند و کاشت با دقت بیشتری انجام شود.
جراحی انجام شده در این روش بسیار سبکتر از روش FUT است و به همین دلیل دوره نقاهت بسیار کوتاهتری هم دارد. پس از کاشت ابرو با این روش جای زخم بر روی بانک موی فرد باقی نمیماند و به دلیل عدم نیاز به استراحت طولانی، فرد بعد از کاشت میتواند به کارهای روزمره خود بپردازد.
در روش FUE برای حفظ سلامت موها و فولیکولهای آن، در هر انتقال تنها یک فولیکول برداشته شده و با زاویه مناسب در محل موردنظر کاشته میشود؛ بنابراین این روش نیازی به برش و بخیه نخواهد داشت. همین موضوع باعث میشود که FUE یکی از جراحیهای کم تهاجمی باشد و به دلیل نبود زخم و خونریزی و طبیعتا درد کمتر به یکی از محبوبترین روشهای کاشت مو تبدیل شود.
اتفاقات روز عمل
بعدازاینکه جراح و شخص متقاضی درباره طرح موردنظر ابروها به توافق رسیدند و معاینات تکمیل شد، تاریخ جراحی تعیین میشود. در روز جراحی پزشک باید از بانک موی تعیین شده فولیکولهای مو را بردارد و آنها را به محلهای موردنظر در ابروها منتقل کند.
برای کاشت ابرو، بانک موها معمولا نواحی پشت سر، گردن و پشت گوشها است. نکته مهم این است که فولیکولهای استخراج شده، باید تک تار مویی باشند. در غیر این صورت پزشک خود باید فولیکول را استخراج شده را تجزیه کرده و آن را به نوع تک تار مویی تبدیل کند.
تعداد گرافتهای موردنیاز برای کاشت ابرو حدود ۴۰۰ عدد است؛ اما با توجه به تراکم ابروها ممکن است تعداد آنها کمتر یا بیشتر شود. بعد از برداشت گرافتها از محلی که موهای آن از نظر رنگ، ضخامت و نحوه رشد بیشترین شباهت را به موهای ابرو دارند، نوبت به کاشت آنها میرسد.
توجه کنید که برداشت گرافتها از طریق سوزنهای بسیار ریزی انجام میشود و به همین دلیل هیچ زخم یا خونریزی در محل برداشت ایجاد نخواهد شد. گرافتهای برداشته شده باید برای کاشت آماده شوند که این کار را کادر درمانی حاضر در اتاق جراحی انجام میدهند.
بعد از آمادهسازی گرافتها، پزشک متخصص با تیغهای بسیار ریزی سوراخهایی در محل موردنظر ایجاد میکند و گرافتها را در داخل این سوراخها قرار میدهد. در مرحله کاشت توجه به زاویه کاشت موها و جهت رشد آنها بسیار مهم است. عدم توجه به این موضوع فرم ابرو را به هم میریزد یا حتی ممکن است باعث رشد عمودی موهای ابرو شود. در همه این مراحل پزشک از بیحسی موضعی استفاده میکند. به همین دلیل شخص دیگر عوارض ناشی از بیهوشی را تجربه نخواهد کرد و دوره نقاهت بسیار کوتاهتری را نیاز خواهد داشت.
مراحل کاشت
طراحی ابرو : معمولاً در این مرحله از متقاضی درخواست میکنیم تا شکل ابروی دلخواه خود را روی صورت ترسیم کند. سپس جراح با بررسی طرح دلخواه بیمار و اندازهگیری مختلف، طرح را زیباسازی کرده و تلاش میکند تا تقارن بین ابروها رعایت شود. در این مرحله میتوان از طرحهای از پیش آماده هم استفاده کرد؛ اما ظاهر این طرحها معمولاً کمی غیرطبیعی به نظر میرسد.
استخراج گرافتها : برای کاشت ابرو معمولاً از ناحیهی پشت سر، پشت گوش یا پایین گردن به عنوان بانک مو یا ناحیه دهنده استفاده میشود. موهای ناحیهی پشت سر، ضخیم، بلند و معمولاً چندتایی هستند؛ ولی موهای ناحیهی پشت گوش یا پایین کردن ظریفتر و کوتاهتر بوده و واحدهای فولیکولی تک تار مویی بیشتری دارند.
به طور معمول برای آقایان که ابروهای ضخیمتری دارند، از ناحیهی پشت سر و پشت گوش استفاده میشود. برای خانمها که ابروهای ظریفتری دارند، بیشتر از ناحیهی پشت گوش و پایین گردن استفاده میشود.
کاشت گرافتها : بعد از استخراج گرافتها، کادر درمانی در زیر میکروسکوپ به آمادهسازی گرافتها برای کاشت مشغول شده و محصول کار خود را به جراح ارائه میدهند. جراح متخصص پیش از این که شروع به کاشت موها کند، محل ابروها را با بیحسی موضعی، کاملاً بیحس میکند.
سپس با استفاده از همان تیغهای بسیار ریز (که قطری بین ۰.۵ تا ۰.۷ میلیمتر دارند) سوراخهایی در طرح از پیش تعیین شدهی ابرو ایجاد و گرافتها را درون آن قرار میدهد. در این مرحله باید به جهت رشد موها و همچنین زاویهی آنها نسبت به پوست دقت شود. اگر جراح از تجربه و مهارت کافی در کاشت گرافتها برخوردار نباشد، نتیجهی کاشت ابرو غیرطبیعی و نامطلوب خواهد شد.
مراقبتهای بعد از کاشت
به همان اندازه که تخصص و مهارت پزشک در برداشت و کاشت گرافتها اهمیت دارد، مراقبتهای بعد از کاشت ابرو نیز مهم است. چراکه مراقبت نادرست از موهای تازه کاشته شده به آنها آسیب میرساند و ممکن است باعث از بین رفتن فولیکولهای مو و ریزش آنها شود؛ بنابراین بعد از کاشت ابرو حتما نکات زیر را رعایت کنید :
- پانسمان روی ناحیه بانک مو و ناحیه کاشت برای دو روز باقی خواهد ماند و در این مدت مرتب پانسمان را تعویض کنید و ناحیه را تمیز نگه دارید.
- بعد از برداشتن پانسمان ناحیه دهنده، این ناحیه را بااحتیاط بشویید.
- پزشک بعد از کاشت ابرو اسپری مخصوصی را به شما میدهد که باید هر ۲ تا ۳ ساعت آن را روی ابروهای خود اسپری کنید. این کار را بر اساس دستورالعمل پزشک و بهصورت مرتب انجام دهید.
- ممکن است در روز بعد از کاشت ابرو، پوستهها یا لختههایی روی ابرو وجود داشته باشد. آنها را دستکاری نکنید تا خودشان بهطور کامل برطرف شوند.
- برای کاهش التهاب میتوانید از کمپرس سر استفاده کنید؛ اما نباید یخ را بیشتر از ۵ دقیقه روی پیشانی خود بگذارید.
عوارض
شایعترین عوارض کاشت ابرو قرمزی، تورم، التهاب، خارش و کبودی ناحیه کاشت است. این عوارض کاملا طبیعی است و بعد از چند روز بهطور کامل برطرف میشوند.
نکته مهم این است که شما نباید ابروهای خود را دستکاری کرده یا خودسرانه از داروهای مختلف استفاده کنید. چراکه انجام این کارها به موهای کاشته شده آسیب میرساند. اگر کاشت ابرو را در کلینیکی معتبر و نزد یک پزشک ماهر و متخصص انجام داده باشید، عارضهای بیشتر از این موارد را تجربه نخواهید کرد.
انجام کاشت در مراکز نامعتبر باعث ایجاد عدم تقارن در ابروها، رشد نامناسب موها، تفاوت رنگ موهای کاشته شده با موهای طبیعی، عدم رشد گرافتها یا نرسیدن به حالت دلخواه خواهد شد. همچنین در چنین مواردی ممکن است جای برداشت و کاشت گرافتها عفونت کند یا زخم شود. این زخمها معمولا برای مدتی طولانی باقی خواهد ماند و بعد از آن نیز جای آنها در ابروها کاملا قابلتشخیص است. درصورتیکه در مراکز معتبر این اتفاق رخ نخواهد داد و نتایج کاشت کاملا طبیعی خواهد بود.
آخرین نمونهکارها
سوالات متداول
کلیت روش کاشت ابرو برای همه افراد یکسان است؛ اما تکنیک انتخابی توسط جراح با توجه به شرایط افراد متفاوت خواهد بود. طبیعتا به دلیل تفاوتهایی که بین ابروهای خانمها و آقایان وجود دارد، تکنیک کاشت ابرو نیز متفاوت است. ابروهای آقایان معمولا ضخیمتر بوده و ضخامت آنها در همه قسمتهای ابرو یکسان است. در آقایان ابروها معمولا برجستهتر و پرتر هستند، رنگ تیرهتری دارند و طول موهای ابرو نیز بلندتر است. این در حالی است که در خانمها تراکم موها در ناحیه انتهایی ابروها کمتر است و موهای این ناحیه نیز معمولا نازکتر هستند. طول و ضخامت موها نیز کمتر است. همین تفاوتها باعث میشود که تکنیک موردنیاز برای کاشت ابرو در آقایان و خانمها با یکدیگر تفاوت داشته باشد.
لینک کوتاه: sachlikasht.com/?p=1951