کاشت ریش و سبیل
- صفحه اصلی
- کاشت ریش و سبیل
فهرست محتوا
بسیاری از مردان ایرانی به داشتن ریش و سبیل پرپشت علاقه دارند. چرا که در کشور ما به خاطر شرایط فرهنگی و زمینههای دینی، داشتن ریش و سبیل از جلوههای زیبایی صورت مردان محسوب میشود. موهای صورت همانند موهای سر، موهبتی خدادادی هستند که برخی از ما از آن بهره مند نیستیم. اما خبر خوب این است که با کاشت ریش و سبیل تقریباً همه میتوانند ریش و سبیل پرپشت و زیبا داشته باشند.
مزایا و معایب
داشتن ریش و سبیل پرپشت مزایای زیادی از نظر زیبایی دارد. به علاوه شرایط فرهنگی و اجتماعی در کشور ما و سایر کشورهای خاورمیانه به این شکل است که گذاشتن ریش (یا حداقل توانایی بلند کردن ریش و سبیل) برای مردان مهم است. به هر حال واقعیت این است که در همه جای دنیا، مردان با ریش و سبیل پرپشت، مردانهتر به نظر میرسند.
بیایید از مزیتهای داشتن ریش و سبیل پرپشت گذر کنیم و به سراغ مزایا و معایب کاشت مو در این نواحی برویم:
مزایا
- تنها درمان واقعی: کاشت مو تنها روش درمانی دائم و موثر برای درمان ریزش مو در نواحی مختلف بدن از جمله صورت و سر است.
- نرخ موفقیت بالا: بین ۷۰ تا ۱۰۰ درصد گرافتها با موفقیت در پوست سالم کاشته میشوند. این نرخ برای پوستهای آسیب دیده بین ۴۰ تا ۷۰ درصد است.
- بدون درد و جراحی: کاشت مو در هر جای بدن، بدون درد، خونریزی و نیاز به بخیه است. البته روشهایی داریم که تهاجمیترند و در ادامه توضیح خواهیم داد.
- ریکاوری سریع: روشهای امروزی کاشت مو کمتهاجمی و کمدردسر هستند. قرمزی، التهاب و تورم صورت از جمله عوارض طبیعی کاشت هستند که طی چند روز برطرف میشوند. تقریباً از روز دوم میتوانید به کارهای روزانه خود بپردازید، هرچند بهتر است چند روزی مرخصی بگیرید.
- ریش و سبیلتان رشد میکنند: همانطور که اشاره کردیم، موهای کاشته شده رشد میکنند و شما میتوانید به مدل دلخواهتان آنها را بتراشید.
معایب
- کاهش ذخایر بانک مو: مناسبترین فولیکولها برای کاشت در صورت و سر، فولیکولهای موجود در پشت سر هستند. اگر از این فولیکولها برای کاشت ریش استفاده کنیم، شاید در آینده فولیکول کافی برا کاشت موی سر نداشته باشیم.
- ریشتان ۳ هفته بعد از کاشت میریزد: نگران نباشید و نترسید! این اتفاق یکی از رخدادهای طبیعی بعد از کاشت ریش است. خیلی زود فولیکولهای کاشته شده تار موی جدیدی میسازند و جای خالی موهای ریخته شده پر میشود.
تعداد جلسه کاشت
هدف ما این است که در یک جلسه درمانی به بالاترین تراکم ممکن که پوست صورت شما اجازه میدهد، برسیم. معمولاً در یک جلسه میتوانیم سبیل و ریش ناحیهی چانه را به طور کامل بکاریم. ولی ممکن است برای کاشت کامل ریش، بیش از یک جلسه نیاز باشد. در مورد کسانی که به دلیل زخم و آسیبهای پوستی دچار طاسی ریش و سبیل شدهاند، داستان کمی متفاوت است. برای رسیدن به تراکم بالا در این افراد ممکن است به ۲ یا حتی ۳ جلسه درمانی نیاز باشد.
تراکم
این که در کاشت موی صورت به چه تراکمی برسیم، به خودتان بستگی دارد. هر تراکمی را که شما درخواست کنید و پوست صورتتان اجازه دهد، هدف ما خواهد بود. معمولاً بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ واحد فولیکولی (گرافت) برای کاشت سبیل کفایت میکند. برای کاشت سبیل و ریش ناحیهی چانه، به ۵۰۰ تا ۶۰۰ گرافت نیاز داریم. کاشت کامل ریش و سبیل، ممکن است به ۲۵۰۰ گرافت یا بیشتر نیاز داشته باشد.
جهت رشد موها
باید بدانید که پوست صورت نرمتر و نازکتر از پوست سر است. با وجود این که ما تمام تلاش خود را میکنیم که فولیکولها در جهت درستی در پوست قرار بگیرند، ممکن است جهت رشد تعدادی از موها در جریان دورهی ریکاوری تغییر کند. در مجموع شکل رشد موهای ریش و سبیل در سال اول بعد از کاشت ممکن است غیرطبیعی به نظر برسد. ولی در سال دوم و سوم ظاهر ریش و سبیل بهبود یافته و طبیعی میشود.
ضخامت مو
موی ریش و سبیل معمولاً ضخیمتر از موهای سر است. واحدهای فولیکولی موجود در صورت، یک یا دو تار مو دارند ولی بیشتر واحدهای فولیکولی موجود در پوست سر، سه یا چهار تار مو دارند. برای کاشت ریش و سبیل از موهای موجود در پشت سر استفاده میکنیم که ضخیمترین موها را دارد و سعی میکنیم فولیکولهای تک یا دو مویی را برداشت کنیم. با تمام این تلاشها ممکن است موهای ریش و سبیل چندان ضخیم نباشند. البته به مرور زمان فولیکول های مو با بافت جدید خود هماهنگ می شوند و ضخامت بیشتری می گیرند.
مراقبتهای قبل و بعد از کاشت
قبل از کاشت ریش
توصیههایی که در ادامه مطرح کردهایم، برای رسیدن به نتایج ایدهآل کاشت موی صورت و پیشگیری از عوارض جانبی ضروری هستند.
- از ۱۰ روز قبل از جلسهی کاشت مو، داروهای حاوی آسپرین مصرف نکنید. در مورد مصرف داروهای رقیق کننده خون یا داروها ضد انعقادی، با پزشک خود مشورت کنید.
- حداقل از ۳ روز قبل از جلسهی کاشت مو، نوشیدنیهای الکلی و داروهای ضد التهابی (مثل ایبوپروفن یا ژلوفن) مصرف نکنید.
- مصرف ویتامین C به مدت یک هفته قبل از جلسه کاشت مو میتواند سرعت ترمیم التیام پوستی را بیشتر کند.
- در روز مراجعه به کلینیک، نوشیدنیهای کافئین دار (قهوه، چای، نوشابه و انرژیزا) مصرف نکنید. کافئین میتواند خونریزی را افزایش بدهد.
- اگر داروی فیناستراید مصرف میکنید، از یک روز قبل از کاشت ریش و سبیل مصرف آن را متوقف کرده و تا ۶ ماه بعد از کاشت از مصرف آن پرهیز کنید.
بعد از کاشت ریش
کاشت ریش و سبیل دورهی نقاهت دشواری ندارد. بعد از اتمام جلسهی درمانی، معمولاً جایی از سر یا صورتتان پانسمان نمیشود و ممکن است فقط از آنتیبیوتیک موضعی به شکل کرم یا لوسیون برای پوشش نواحی گیرنده و بانک مو استفاده کنیم.
مراقبتهای بعد از کاشت ریش، شامل موارد زیر است:
- روز بعد از کاشت باید صورت خود را با محلول ضدعفونی کننده مخصوص بشویید.
- در روز دوم باید صورت خود را با آب سرد و صابون مایع با pH ملایم بشویید.
- معمولاً بعد از سه روز تمام زخمهای کوچک خوب میشوند.
- یک روز، چهار ماه و شش ماه بعد از کاشت ریش و سبیل باید برای چکاپ به کلینیک مراجعه کنید. زمان مراجعاتِ پیگیری را با شما هماهنگ میکنیم.
- ممکن است برای پیشگیری از عفونتها، به شما آنتی بیوتیک خوراکی بدهیم.
- حتماً داروهای تجویز شده را در زمان مناسب و به طور کامل مصرف کنید.
- ورم صورت بین ۲۴ تا ۴۸ ساعت بعد از کاشت به حداکثر خود میرسد و ظرف ۲ تا ۴ روز بعد میخوابد.
- ۳ ماه بعد از کاشت، موهای کاشته شده میریزند و کمی طول میکشد تا موهای جدید جوانه بزنند. حدود ۱ سال باید صبر کنید تا نتایج نهایی کاشت ریش و سبیل را مشاهده کنید ولی نتایج اولیه از ۴ تا ۶ ماه بعد از کاشت قابل مشاهده هستند.
آخرین نمونهکارها
سوالات متداول
لینک کوتاه: sachlikasht.com/?p=2060