فهرست محتوا

اولین پیوند مو در سال 1939 و در ژاپن انجام شد. رفته رفته پزشکان توانستند با استفاده از تکنیک پلاگ (Plug)، گرافت های بزرگ تری را به پیوند بزنند که البته به علت ضخامتی که داشتند، نتایج زیبایی چندانی را به همراه نداشت. به مرور، پیوند با گرافت های کوچک تری انجام شد و نتایج رضایت بخشی را به همراه داشت.

در سال 1995، روش FUT یا برداشت نواری فولیکول ها انجام شد و تا سال ها روش محبوب کاشت مو به حساب می آمد. به مرور زمان و با پیشرفت دستگاه ها، روش FUE (برداشت واحدهای فولیکولی) و دیگر روش ها مانند SUT,DHI,SUPER FUE و میکروگرافت اضافه شدند که این روزها مورد استفاده قرار می گیرند.

کاشت مو ، راه حل دائمی رفع ریزش مو

کاشت مو روش جراحی است که با برداشت فولیکول ها از ناحیه اهدایی یا بانک مو و پیوند آن ها به ناحیه گیرنده همراه است، منظور از ناحیه اهدایی، قسمت های پشت و کناره های سر است که تراکم موی خوبی دارند و موهای این نواحی نسبت به ریزش و تغییرات هورمونی مقاوم هستند و منظور از ناحیه اهدایی، ناحیه خالی از مو یا کم مو است. نکته بسیار مهم در خصوص کاشت مو این است که افرادی که خواهان انجام این روش هستند، باید بانک موی مناسبی داشته باشند تا نتایج ایده آل و طبیعی حاصل شود.

تمامی افرادی که از ریزش مو یا نازک شدن موهای خود رنج می برند و واجد شرایط انجام کاشت مو هستند، می توانند از مزایای دائمی این روش مانند بهبود زیبایی ظاهری و بالا رفتن سطح اعتماد به نفس بهره مند شوند. کاشت مو روشی است که با کمترین میزان تهاجم انجام می شود و نتایج شگفت انگیزی را همراه خود دارد. معمولا سه تا چهار هفته بعد از کاشت مو، شاهد ریزش موهای کاشته شده خواهیم بود اما بعد از گذشت سه تا چهار ماه، موها مجدد رشد می کنند و نتایج نهایی نه ماه تا یک سال بعد از جراحی، به خوبی قابل مشاهده خواهد بود.

رنگ مو

رنگ مو، اصلی ترین عاملی است که میزان اثربخشی نتایج را نشان می‌دهد، آن هم به دلیل تضادی که میان رنگ مو و رنگ فرق سر وجود دارد و هر چه این اختلاف رنگ بیشتر باشد، میزان طاس بودن و ریزش مو بیشتر مشخص می‌شود. آن دسته از افرادی که رنگ پوست و مویشان مشابه هم است، به عنوان مثال پوست تیره و موی تیره و یا پوست روشن و موی روشن دارند، طاس بودن و ریزش مو بیشتر به چشم می‌آید و این بدان معناست که این افراد، گزینه مناسبی برای انجام کاشت مو خواهند بود.

تراکم مو

تراکم مو، از دیگر عواملی است که مشخص می‌کند آیا شما کاندید مناسبی برای کاشت مو هستید یا خیر. آن دسته از افرادی که میزان تراکم مویشان کافی است، می‌توانند از مزایای این روش بهره مند شوند و به همین منظور، پزشک به بررسی تراکم فولیکول‌های مو در ناحیه اهدایی یعنی پشت و کناره‌های فرق سر می‌پردازد. حال اگر میزان تراکم فولیکول‌های مو کم باشد، فرد کاندید مناسبی در نظر گرفته نمی‌شود، چرا که میزان تراکم مو برای انجام این روش باید در حد متوسط و زیاد باشد.

بافت مو

زمانی که بحث بافت مو به میان می‌آید، افرادی که موی فر یا مجعدی دارند، نتایج بهتری از کاشت مو را تجربه می‌کنند و واقعیت این است که موی فر و مجعد، تراکم بیشتری دارد و هر چه تراکم مو بیشتر باشد، جراحی با موفقیت بیشتری انجام خواهد شد.

ضخامت مو

ضخامت مو، از دیگر عواملی است که مشخص می‌کند آیا کاشت مو با موفقیت انجام می‌شود یا خیر. آن دسته از افرادی که موهای ضخیم تری دارند، با نتایج زیبایی بیشتری روبرو خواهند شد چرا که ضخیم بودن موها کمک می‌کند تا جلوی نفوذ نور به فرق سر گرفته شود و در نتیجه به درفت‌هایی کمتری نیاز خواهد بود.

انعطاف پذیری فرق سر

یکی دیگر از عوامل مهم در موفق آمیز بودن نتیجه کاشت مو، کشسانی فرق سر است. هر چه فرق سر متراکم و فشرده باشد، برداشتن فولیکول‌ها از فرق سر و انتقال و کاشت آن‌ها نیز دشوارتر است و بالعکس، اگر فرق سر شل باشد، روند برداشت فولیکول به راحتی انجام خواهد شد.

آن چه که اهمیت دارد این است که هنگام تعیین این مورد که آیا فردی کاندید مناسب کاشت مو است یا خیر، به تمام موارد گفته شده اهمیت داده شود. گاهی ممکن است تراکم فولیکول‌های مو در نواحی اهدایی خوب باشد، اما نبود دیگر شرایط بتواند بر روی بالا بودن میزان تراکم تاثیر بگذارد و در نهایت، نتایح زیبایی مورد دلخواه و مطلوبی حاصل نشود. به همین خاطر، توصیه می‌شود حتما با پزشک باتجربه در این زمینه مشورت کنید تا مشخص شود که آیا شما می‌توانید از مزایای کاشت مو بهره مند شوید یا خیر.

نکاتی قبل از کاشت

افرادی که خواهان انجام کاشت مو هستند، باید یک سری موارد و نکات را در نظر داشته باشند. از جمله:

  • نکته بسیار مهم این است که فرد باید انتظارات منطقی و واقع بینانه‌ای از نتایج کاشت داشته باشد. به عنوان مثال، این مورد باید در نظر گرفته شود که اگر موی سر فرد کم است، بعد از کاشت نباید انتظار موی پرپشت را داشت و افرادی که موهای ضخیم تری دارند، با نتایج بهتری روبرو خواهند شد.
  • موهای ضخیم خاکستری رنگ و یا روشن، نسبت به موهای نازک و تیره تر، نتایج بهتری را به همراه خواهند داشت.
  • ممکن است نه ماه یا بیشتر زمان ببرد تا مو در ناحیه اهدایی رشد کند.
  • هزینه کاشت مو باید در نظر گرفته شود. در صورتی که آسیب یا تروما، علت ریزش مو باشد، کاشت مو به عنوان یک روش ترمیمی در نظر گرفته می‌شود و شامل هزینه‌های بیمه نخواهد شد، در غیر این صورت، جراحی زیبایی به حساب می‌آید و بیمه مبلغی را پرداخت نخواهد کرد.
  • احتمال بروز عوارض بعد از کاشت در افراد سیگاری بیشتر است. اگر صد در صد قصد انجام این روش را دارید، باید از چند هفته قبل، استعمال سیگار و دخانیات را کنار بگذارید.
  • در برخی موارد ممکن است نیاز باشد مصرف داروهایی که به قطع ریزش مو کمک می‌کنند، بعد از کاشت ادامه پیدا کنند.

کاشت مو به روش FUT

در این روش، برش نواری شکلی در قسمت پشت سر ایجاد می شود تا امکان برداشت فولیکول ها فراهم گردد، سپس این ناحیه بخیه زده می شود. در مرحله بعد، فولیکول ها زیر میکروسکوپ و با دقت بسیار بالا برداشته می شوند تا در قسمت های خالی سر یا همان ناحیه گیرنده، کاشته شوند.

در پایان، سر پانسمان می شود تا از هر دو ناحیه اهدایی و گیرنده در طول سپری شدن دوره نقاهت محافظت به عمل آید. برش نواری ایجاد شده در پشت سر می تواند با تشکیل زخم و اسکار همراه باشد که البته توسط موهای باقی مانده پوشانده می شود و روش های درمانی متعددی برای از بین بردن این خط در دسترس است.

در گذشته، FUT تنها روش کاشت مو بود و با این که این روزها روش های جدیدتری مورد استفاده قرار می گیرند، اما هم چنان به عنوان یکی از موثرترین روش های کاشت مو شناخته می شود.

کاشت مو به روش FIT

کاشت مو به روش FIT یا FUE، به معنای برداشت فولیکول ها به صورت واحد و مجزا است، بدین ترتیب که ابتدا هر واحد فولیکول با استفاده از ابزار مخصوصی به نام پانچ از ناحیه اهدایی برداشته می شود، سپس داخل محلول نگهداری می شود تا آماده پیوند شود. در مرحله بعد، ناحیه گیرنده بی حس و هر واحد فولیکول از طریق سوراخ های ریز ایجاد شده، کاشته خواهد شد. تعداد فولیکول های برداشت شده به میزان تراکم مو در ناحیه اهدایی بستگی دارد که در هر فردی متفاوت خواهد بود. مراحل انجام این روش به طور متوسط، پنج تا هفت ساعت به طول می انجامد.

مهم ترین مزیت کاشت مو به روش FIT این است که کم تهاجمی است و برداشت واحدی فولیکول ها با هیچ گونه جای زخم و بخیه ای همراه نیست و به همین خاطر، روند ترمیم و بهبودی نیز با سرعت بیشتری طی خواهد شد. اما استخراج هر واحد فولیکول و ایجاد سوراخ های بسیار ریز، زمان است و به تجربه و مهارت بالای پزشک نیاز دارد و از آن جایی که فولیکول ها مدت زمان بیشتری، خارج از بدن می مانند، احتمال آسیب دیدگی شان بیشتر خواهد بود.

کاشت مو به روش ترکیبی

در این روش همان طور که از نامش پیداست، ترکیبی از روش های FIT و FUT استفاده می شود و در واقع، افرادی که بانک موی خوبی دارند و میزان خالی بودن سر در ناحیه گیرنده شان پایین است، می توانند از مزایای این روش بهره مند شوند، آن هم به این دلیل که میزان تراکم موهای کاشته شده در این روش بسیار بالا خواهد بود. در کل، این گونه می توانیم بگوییم که در صورتی که بیش از 4000 گرافت مو نیاز باشد، از این روش استفاده می شود که مقرون به صرفه است و در مدت زمان کوتاه تری انجام می شود.

نکته ای که باید به آن اشاره کنیم این است که از آن جایی که بیشتر گرافت ها به روش FUT برداشته می شوند، جای زخم و اسکار در ناحیه بانک مو باقی می ماند که البته با اقدامات درمانی موجود، امکان برطرف کردن این مشکل نیز وجود دارد.

در کاشت ترکیبی روش‌های FUT و FIT با هم ترکیب می‌شوند؛ در واقع بخشی از گرافت‌های مورد نیاز از طریق FUT برداشته می‌شود و تعدادی از آن‌ها نیز از طریق روش FIT خارج خواهند شد. در تکنیک برداشت ترکیبی برداشت نواری اصل کار است و بخش زیادی از گرافت‌ها را تامین می‌کند؛ اما برای افزایش تراکم و بهبود نتایج از برداشت دانه‌ای یا همان روش FUT هم استفاده می‌شود.

یافتن بهترین مرکز کاشت مو

مهم‌ترین قدم برای داشتن یک کاشت موی موفق، پیدا کردن یک کلینیک معتبر با پزشکان حاذق و ماهر است. این کار را باید بیش از هر چیز دیگری جدی بگیرید و به اندازه کافی برای آن وقت بگذارید. پیدا کردن بهترین کلینیک کاشت مو کار دشواری نیست؛ تنها کافی است که از دوستان و آشنایان خود پرس و جو کنید و به صورت حضوری به مراکز مختلف سر بزنید. در این صورت خودتان می‌توانید تشخیص دهید که کدام مراکز به مراجعان بیشتر اهمیت می‌دهد و دستگاه‌های به روزتر و پزشکان ماهرتری دارد.

جلسات مشاوره و توصیه‌های پیش از عمل

بعد از پیدا کردن یک مرکز مناسب نوبت به شرکت در جلسات مشاوره می‌رسد؛ بسته به روش مورد استفاده برای کاشت در این جلسات اتفاقات مختلفی رخ می‌دهد. معمولا در جلسه اول پزشک وضعیت سلامت شخص، الگو و دلیل ریزش مو، کیفیت بانک مو و انتظارات متقاضی را بررسی خواهد کرد. اگر نیاز به جلسه دوم بود، پزشک آنالیزهای دقیق‌تری را با استفاده از ابزارهایی که در اختیار دارد انجام خواهد داد. در نهایت تاریخ عمل تعیین می‌شود و البته قبل از آن توصیه‌هایی به شما ارائه خواهد شد تا نتایج بهتری از کاشت بگیرید.

مراقبت‌های بعد از کاشت

مهم ترین مرحله کاشت مو، دوره نقاهت و مراقبت هایی است که توسط فرد باید رعایت گردد و در واقع، نقش خود فرد به عنوان عامل اصلی در موفق آمیز بودن نتایج جراحی آغاز می شود. رعایت این نکات علاوه بر تسریع روند بهبودی، جلوی بروز عوارض احتمالی را نیز می گیرد و نتایج عالی و طبیعی را شاهد خواهیم بود. برخی از مراقبت های بعد از کاشت مو عبارتند از:

  • کاملا طبیعی است که ناحیه جراحی تا چند روز متورم یا قرمز باشد که استفاده از کمپرس یخ می تواند به کاهش التهاب کمک کند. توجه داشته باشید که از قرار دادن مستقیم کمپرس بر روی پوست سر باید خودداری شود و کمپرس را به مدت بیست دقیقه بر روی پیشانی قرار دهید.
  • استراحت بعد از جراحی بسیار مهم است، توصیه می شود یک هفته در منزل بمانید و از انجام فعالیت های شدید بدنی خودداری کنید. هنگام خوابیدن حتما یک یا دو بالشت زیر سر خود قرار دهید تا فشاری به بخیه ها و گرافت ها وارد نشود و تا جایی که می توانید سر را بالا نگه دارید.
  • بعد از کاشت مو، رژیم غذایی مقوی و حاوی ویتامین ها و مواد معدنی داشته باشید تا به تسریع روند بهبودی کمک شود.
  • از مصرف داروهای رقیق کننده خون که باعث افزایش خونریزی می شوند، خودداری کنید و در مقابل، آنتی بیوتیک های تجویز شده به منظور پیشگیری از عفونت را به موقع مصرف کنید.
  • دو تا سه روز بعد از جراحی از شستن موها، خاراندن یا دستکاری فولیکول ها باید خودداری شود.
  • تا حد امکان از قرار گرفتن در معرض نور مستقیم خورشید باید خودداری شود.
  • از استعمال دخانیات و مصرف مشروبات الکلی نیز باید به مدت حداقل یک هفته خودداری شود.

آخرین نمونه‌کارها

سوالات متداول

قبل از شروع کاشت مو، داروی بی حسی به پوست تزریق می شود و بعد از گذشت چند دقیقه، پوست به طور کامل بی حس خواهد شد، به گونه ای که فرد متوجه هیچ یک از مراحل جراحی نمی شود و دردی را نیز احساس نخواهد کرد. اثرات داروی بی حسی تا چند ساعت بعد از جراحی باقی می ماند و بعد از آن، مصرف داروهای مسکن تجویز شده توسط پزشک می تواند از میزان درد احتمالی کم کند.
با این که گفته می شود کاشت مو، محدودیت سنی ندارد اما این روش جراحی باید زمانی انجام شود که روند ریزش مو متوقف شده باشد. از آن جایی که روند ریزش مو معمولا از دهه بیست زندگی آغاز می شود و تا سی سالگی ادامه پیدا می کند، توصیه می شود بعد از سی سالگی نسبت به انجام کاشت مو اقدام شود تا نتایج ایده آل تری حاصل گردد.
فولیکول ها از نواحی پشت و کناره های سر که نسبت به ریزش مو مقاوم هستند و همواره به رشد خود ادامه می دهند، انتخاب می شوند به همین خاطر، کاشت مو نتایج دائمی و همیشگی را به همراه خواهد داشت. در صورتی که متوجه ریزش مو در برخی نواحی شدید، حتما با پزشک در خصوص مصرف مکمل یا دیگر درمان های دارویی مشورت کنید.
در کاشت مو به روش FUT احتیاجی به تراشیدن سر نیست. همچنین در صورتی که کاشت مو با روش های جدید مانند DHI انجام شود، نیازی به تراشیدن موها نخواهد بود.
فولیکول های کاشته شده چند هفته بعد از جراحی می ریزند و این در واقع، جزئی از مراحل کاشت مو است که موقتی بوده و جای نگرانی وجود ندارد. زمانی که ریزش اتفاق می افتد، در واقع مو از ساقه جدا می شود و فولیکول زیر پوست هم چنان زنده و فعال باقی می ماند، به همین خاطر مجدد به رشد خود ادامه می دهد به گونه ای که تقریبا شش تا نه ماه بعد از جراحی، شاهد تغییرات چشمگیری در ناحیه گیرنده خواهیم بود.
تقریبا یک هفته تا ده روز طول می کشد تا گرافت ها در ناحیه اهدایی ثابت شوند، در این بازه زمانی نباید هیچ گونه فشار و آسیبی به فولیکول ها وارد شود. به همین خاطر توصیه می شود تا حد امکان از کلاه استفاده نشود و در صورت اجبار باید از کلاه های گشاد استفاده کرد، به گونه ای که هیچ تماسی با ناحیه جراحی نداشته باشند.
تقریبا همه روش‌های کاشت مو برای خانم‌ها قابل استفاده هستند؛ منتها به دلیل نازک‌تر و بلندتر بودن موی خانم‌ها فرایند کاشت مو برای آن‌ها کمی پیچیده‌تر است. البته لازم است که قبل از هر چیز پزشک بانوان مراجعه‌کننده را مطالعه کند و با بررسی الگوی ریزش و کیفیت موهای بانک مو تشخیص دهد که فرد گزینه مناسبی برای کاشت هست یا خیر.

پاسخ این سوال نیز بستگی به روش مورد استفاده برای کاشت دارد؛ اما معمولا زمان این عمل از ۶ تا ۸ ساعت متغیر خواهد بود. هرچه تعداد گرافت‌های مورد نیاز بیشتر باشد، زمان عمل طولانی‌تر می‌شود. علاوه بر این در روش‌هایی که از دستگاه‌های دستی برای استخراج استفاده می‌شود، سرعت کار پایین می‌آید و لازم است که شخص زمان بیشتری را به کاشت مو اختصاص دهد.

لینک کوتاه: sachlikasht.com/?p=2058